Cuțitul japonez pentru tăiat fructe și legume este un cuțit mic și
foarte ascuțit, cu un echilibru excelent pentru un control mai bun în timpul
felierii. Are o gamă largă de utilizări în casă, dar și în aer liber, la
picnicuri. Ideal pentru curățarea, decojirea și felierea fructelor și
legumelor și, de asemenea, pentru tăierea decorativă. Lungime lamă 126 mm /
lungime totală 234 mm. Astăzi, oțelul Damasc este împărțit în
„turnat“ și „sudat“.
Oțelul Damasc turnat a fost realizat prin topirea oțelului în creuzete mici
de lut și apoi prin adăugarea de diverse adaosuri, conform rețetei
fierarului. În schimb, damascul sudat este stratificat, fiind format din cel
puțin două tipuri de oțel sau din oțel și un alt metal. Oțelul moale și
flexibil este folosit în combinație cu oțelul dur, cu conținut ridicat de
carbon, în zeci sau sute de straturi. Tehnologia ingenioasă și de neegalat a
renumiților fierari japonezi, a fost capabilă să combine oțelul flexibil și
oțelul dur pentru a combina proprietățile lor unice într-o lucrare unică
de confecționare a sabiei de samurai. Cuțitele din seria DMS sunt realizate
prin tehnologia de sudare în 67 de straturi, îmbinând oțelul flexibil VG2
și oțelul dur VG10. Acest lucru le conferă proprietăți deosebite –
duritate extremă, flexibilitate și durabilitate. Furnizorul materialului
pentru cuțite este compania japoneză de oțel TAKEFU. Mânerele cuțitelor
sunt realizate din lemn de arțar și sunt tratate cu metoda KEBONY. Această
tehnologie, dezvoltată în Norvegia, este un proces patentat care, lipsit de
substanțe nocive și toxine, îmbunătățește structura celulară a
arțarului utilizat și evidențiază nu numai proprietățile premium ale
lemnului de esență tare, ci și culoarea maro bogată.