799,99 lei
Cuțitul japonez universal de bucătar de tip Gyuto este unul dintre
echipamentele de bază ale bucătarilor japonezi. Este versatil, puternic și
ascuțit, ceea ce îl face ideal pentru tăierea cărnii, peștelui și
legumelor. Lungimea lamei 203/ lungime totală 338 mm. Astăzi, oțelul Damasc
este împărțit în „turnat“ și „sudat“.
Damasc turnat a fost realizat prin topirea oțelului în creuzete mici de lut
și apoi prin adăugarea de diverse adaosuri, conform rețetei fierarului. În
schimb, damascul sudat este stratificat, fiind format din cel puțin două
tipuri de oțel sau din oțel și un alt metal. Oțelul moale și flexibil este
folosit în combinație cu oțelul dur, cu conținut ridicat de carbon, în zeci
sau sute de straturi. Tehnologia ingenioasă și de neegalat a renumiților
fierari japonezi, a fost capabilă să combine oțelul flexibil și oțelul dur
pentru a combina proprietățile lor unice într-o lucrare unică de fabricare
a sabiei de samurai. Cuțitele din seria DMS sunt realizate prin tehnologia de
sudare în 67 de straturi, îmbinând oțelul flexibil VG2 și oțelul dur
VG10. Acest lucru le conferă proprietăți deosebite – duritate extremă,
flexibilitate și durabilitate. Furnizorul de materiale pentru cuțite este
compania japoneză de oțel TAKEFU. Mânerele cuțitelor sunt realizate din lemn
de arțar și sunt tratate cu metoda KEBONY. Această tehnologie, dezvoltată
în Norvegia, este un proces patentat care, lipsit de substanțe nocive și
toxine, îmbunătățește structura celulară a arțarului utilizat și
evidențiază nu numai proprietățile premium ale lemnului de esență tare, ci
și culoarea maro bogată.