Piatra naturala este un material folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru constructia caselor, si nu numai. Gatitul pe piatra incinsa este o traditie veche care incepe sa prinda din nou contur si in zilele de astazi. Gastronomia poate fi ridicata la rand de arta daca pui suflet in tot ceea ce faci si, mai ales, daca ai instrumentele necesare. Blatul de gatit din piatra naturala este solutia ideala pentru un mod de a prepara sanatos bucatele, fara alte adaosuri. Pe langa aspectul unic pe care piatra il reda, poate deveni obiectul care sa te inspire in bucatarie.
Am conceput un blat din Granit Padang Yellow cu aspect mat, de dimensiuni reduse 50 × 30 × 2 cm , care sa te ajute in creatiile tale culinare. Granitul este un material foarte rezistent, dur, ideal pentru tipul asta de aplicabilitate care presupune temperaturi ridicate.
Care sunt beneficiile gatitului pe piatra?
Rezistenta termica a pietrei naturale
Caldura se raspandeste uniform pe suprafata
Costuri accesibile
Piatra pastreaza aromele preparatelor
Piatra naturala are o rezistenta termica ce duce la pastrarea caldurii, lucru care duce la o temperatura optima pentru un gatit perfect pe toata suprafata preparatului – fie ca este carne, pizza sau o mana de legume proaspete. Costurile sunt foarte accesibile, iar un blat din granit pentru gatit/copt nu va fi o investitie mare, in raport cu preparatele care va vor iesi. De asemenea, o alta calitate care aduce plus valoare granitului de gatit este faptul ca toate alimentele vor fi gatite intr-un mod sanatos si vor fi proaspete si la fel de calde de la prima pana la ultima bucata. Culoarea calda a pietrei si textura unica a granitului vor transforma gatitul intr-o experienta a simturilor, in care te vei bucura din plin de aromele autentice ale preparatelor.
Instructiuni de utilizare :
Inainte de prima utilizare se spala bine cu apa pentru a inlatura eventuala murdarie adunata in urma transportului. Se lasa la uscat o zi. Se pune piatra in cuptor si acesta se incalzeste la 200 de grade timp de o jumatate de ora. Nu se pune in cuptorul deja incalzit. Se scoate piatra cu ajutorul unei manusi antitermice si se unge cu ulei de masline pe ambele parti. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, dar acesta scoate putin mai mult fum. Se pune piatra in cuptor la aceeasi temperatura, pentru inca o ora. Toate aceste operatiuni sunt necesare pentru o cat mai buna igienizare a pietrei. Dupa prima utilizare, o simpla spalare cu apa este de ajuns. Se foloseste doar o parte a blatului.
Inainte de a gati, blatul de granit se tine 1–2 ore in cuptorul incalzit la 240–260 de grade (se porneste aragazul dupa introducerea blatului). Acesta se mai poate incalzi, cu ajutorul unei plase, pe flacara de la aragaz sau pe carbuni, la gratar. Dupa aceea blatul se scoate si se poate transporta in locul unde urmeaza a se prepara carnea, fructele de mare sau legumele.
Cum se intretine piatra?
Piatra folosita in bucatarie la prepararea mancarurilor nu trebuie sa fie tratata cu impermeabilizant. Nu trebuie sa fie tratata cu nici un fel de substanta si nici sa nu aiba vreo plasa de ranforsare.
Bucataria este spatiul de relaxare pentru cei pasionati de gastronomie, si pentru cele mai bune preparate ai nevoie de instrumentele potrivite. Piatra naturala poate face parte din procesul acesta de creatie, dovedindu-si inca o data versatilitatea. Daca esti pasionat de frumos si piatra naturala si vrei sa vezi ce obiecte minunate pot iesi din acest material, te asteptam sa ne faci o vizita la showroom-ul nostru din Aleea Teisani Nr. 137A, Bucuresti.
Atentie : Produsul are dimeniune standard, nu se modifica/nu se debiteaza la cerere.