Atentie necesita procedura de curing („vindecare“) – preardere treptata inainte de punerea finala in productie.
Dupa cum sugereaza si numele, PortoForno Pizzaioli este un cuptor italian special pentru pizza, cu foc de lemne, care va ofera bucuria de a coace o pizza autentica in stil italian in cateva minute, in propria curte. Poate fi foarte frumos si distractiv sa va adunati cu copiii sau cu prietenii si familia in jurul cuptorului, sa ii lasati pe toti sa isi faca propria pizza si sa aveti parte de distractie la comun. Sa petreceti o seara gastronomica amuzanta in propria curte nu a fost niciodata mai usor.
Pizzaioli este echipat cu cupola specifica cuptorului de pizza italian, permitand o distributie rapida si intensa a caldurii catre podeaua cuptorului, ceea ce il face ideal pentru a coace o pizza autentica, preparata pe lemne. Pentru a obtine o pizza crocanta in cateva minute, podeaua cuptorului trebuie sa atinga o temperatura de aproximativ 330–350 grade C.
Si stiati ca in acest cuptor de pizza puteti gati, de asemenea, fripturi, gratare, lasagna, mancaruri de legume, preparate gatite lent, cum ar fi pulled pork si alte retete si, bineinteles, paine rumena si crocanta?
Acest cuptor de pizza in stil clasic italian este nota de rafinament atat de dorita pentru zona dvs. de exterior. Arata grozav ca un cuptor de sine statator, pe un suport de caramida sau de lemn, sau ca parte integranta a zonei de gratar sau a bucatariei dvs. in aer liber. Poate fi pozitionat fara probleme in curte sau gradina deoarece stratul exterior il protejeaza de intemperii. De asemenea, iesirea cosului de fum si usa sunt din otel inoxidabil. Cu toate acestea, la fel ca in cazul unui gratar, recurgeti la o husa de protectie pentru cuptor daca nu il folositi pentru o perioada mai lunga de timp sau in sezonul ploios, pentru a evita absorbtia umiditatii de catre caramizile din interiorul cupolei. Sau il puteti instala pe terasa, sub un cort sau pe veranda. Cuptorul poate fi echipat cu un cos suplimentar de prelungire pentru a trece prin acoperis, daca este nevoie.
Cuptorul Pizzaioli este confectionat manual in sudul Portugaliei, din materiale naturale. Cupola este realizata din caramizi refractare, peste care se aplica ciment izolator pentru caramizi, o suprafata izolatoare, apoi un alt strat de ciment izolator, pentru o insulare suplimentara (tripla). Finisajul este din tencuiala alba. Podeaua cuptorului este realizata din placi refractare de 3 cm grosime. Pizzaioli este echipat cu o usa interna din otel inoxidabil, material din care sunt confectionate si iesirea cosului de fum si usa de acces exterior a cuptorului.
Fiecare cuptor este livrat cu o tava de copt din ceramica portugheza, perfecta pentru prajirea puiului, a legumelor, a caserolelor, a deserturilor, a painii si a multor altor alimente.