Fondue a fost gândit de ciobanii elvețieni care
trăiau izolați de civilizație și mâncau doar ceea ce
își produceau singuri – pâine și brânză. Pregăteau
sosuri calde de brânză, din unul sau două tipuri de
brânză cu vin sau cireșată. Mult mai târziu au apărut
și alte combinații.
Pentru preparare simplă a fondue din
carne ce mai potrivită este carnea de pui sau
carnea slabă de porc. Tăiați carnea în bucăți mici
și prăjiți-le ușor în ulei sau fierbeți-le. Bucățilede
carne se înfig apoi în furculiță și se înmoaie în
brânza topită sau în diferite sosuri.
Setul conține:
1 buc. vas de fondue din inox
1 buc. capac din inox
1 buc. stativ din crom
1 buc. arzător
1 buc. disc din salcâm
6 buc. bol ceramic alb
6 buc. linguriță de fondue cu mâner din lemn
6 buc. furculiță de fondue cu mâner din lemn