Japonezii au folosit de secole cărbunele activ numit binchotan, care este cunoscut pentru abilitățile sale de a adăuga minerale apei și absorbirea mirosurilor neplăcute, cum ar fi clorul.
De ce să nu folosim această metodă de purificare a apei și în timpurile moderne?
Despre cărbunele activ
Black and Blum a inventat o sticlă portabilă din plastic, în care a adăugat o bucată de cărbune lustruit. Acum, trebuie doar să umpleți sticla cu apă de la robinet și să lăsați cărbunele să lucreze. Cel mai indicat este să pregătiți de seara sticla de apă pentru următoarea zi (cărbunele este potrivit doar pentru apa de la robinet).
Dacă folosiți o sticlă Eau Good și o umpleți doar o dată pe zi, aceasta va dura 3 luni de zile. La capătul acestor 3 luni, cărbunele binchotan trebuie fiert pentru 10 minute după care lăsat în soare să se usuce. Astfel, durata de viață se extinde cu încă 3 luni. După 6 luni, cărbunele poate fi folosit ca fertilizant pentru flori.
Cărbunele binchotan se poate îndepărta din sticlă și se poate folosi în carafe sau alte recipiente pentru apă
Pentru a vedea mai multe produse, elimină un filtru